I moskusens fotspor på Dovre (fra 8 år)

Fellestur

Fra dato
9. juli kl. 12:45
Til dato
12. juli kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hytte-Tur, Familietur, Dovrefjell
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
11799
Dette arrangementet er over!

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur og her er det stor sjanse for å se moskus! Denne okselignende skapningen med lang, brun pels og store horn. Forhåpentligvis kommer vi på toppen av Snøhetta, som er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen! Vi bor to netter på den betjente hytta Snøheim og en på Reinheim (selvbetjent).  En variert og krevende fottur for barn og voksne!

For barn fra 8 år med voksenfølge. 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Snøheim

 • Deltakerne møter turleder kl. 12.45 på Hjerkinnhus, ca. 300 meters gange fra Hjerkinn togstasjon. Eventuelle togbilletter til Hjerkinn må ordnes av hver enkelt.
 • Velkomst og presentasjon. Skyttelbuss frakter oss helt fram til Snøheim, ca 20 min.
 • Middag kl. 18.30.
 • Vi samles etter middag i en av de flotte stuene på Snøheim. Det blir informasjon om etappene og spill for de som liker det.

Dag 2: Topptur til Snøhetta

 • Denne dagen satser vi på flott toppturvær! Snøhetta ligger 7 kilometers gange unna og er absolutt godt innenfor rekkevidde for alle deltakerne. Ganske god og jevn sti hele veien, men også partier med store steiner (ur) som må klyves. Turen er 14 km t/r. Forhåpentligvis kan vi ta et gledeshyl på toppen og nyte den vidstrakte utsikten. Kanskje ser vi noen villreinflokker i det fjerne?
 • Middag kl.18.30
 • Lek ute eller spill i peisestua fram til 21.00

Dag 3: Fottur til Reinheim

 • Vi nyter frokosten på Snøheim for andre gang, og vet at vi har god tid på dagens etappe.
 • Lek for de som vil ute mens de voksne pakker ut av rommene.
 • Vi setter på oss sekkene og vandrer i vei med freidig mot. Til Reinheim, selvbetjeningshytta øverst i Stroplsjødalen. På Reinheim kan vi sette fra oss sekkene og spise matpakken. De som har lyst kan få bli med på en ekstra tur - en oppdagelsestur - til en bu under Gampkollen. Hva er denne blitt brukt til? Turen mellom Snøheim og Reinheim er 6 km.
 • Vi lager middag når vi er framme på hytta.
 • Lek ute eller spill inne utover kvelden.

Dag 4: I moskusens fotspor mot Kongsvold

 • Vi våkner opp på Reinheim og inntar frokosten sånn passe tidlig. Vi skal jo bruke god tid ned Stroplsjødalen til Kongsvold denne dagen, for vi må jo se etter moskus.
 • Det er denne etappen flest fotturvandrere ser moskus på. Moskusen trives i denne frodige dalen. Vi følger stien på nordsiden av Stropla. Ca. 3 km før Kongsvold møter vi på et stiskille der vi tar venstre (nordre) sti. Da ender vi rett på togplattformen. Etappen er 18 km.

Vi skal rekke toget fra Kongsvold kl. 17.31 til Hjerkinn (ankomst 17.38) og eventuelt videre til Oslo, ankommer Oslo S kl. 22.04. Husk å bestille togbillett!

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: kr 1 933,-,
Voksne: kr 3 210,-. 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Familien bor på 3-6-sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier må dele rom. På de selvbetjente hyttene vil det være større rom og man må belage seg på å dele rom med flere familier.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 5-6 timer (opp imot 14 km) på sti i ulendt terreng. På denne turen bærer vi bagasjen vår selv fra hytte til hytte, og alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendig klær, mat og utstyr. Alder er satt fra 8 år for å tilrettelegge for godt samhold i gruppa og tempo og aktiviteter vil bli tilrettelagt for denne alderen.
 

Overnatting

På de betjente hyttene bor familiene på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. På de selvbetjente hyttene vil det være større rom og man må belage seg på å dele rom med flere familier.


Spesielle matbehov:

Husk å gi opplysninger om matallergier og andre diettbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg angående dine matbehov ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.
 

Transport

Togreisen Oslo-Hjerkinn og Kongsvold-Oslo er ikke inkludert i prisen. Det er rimeligere for hver enkelt familie å bestille togbillett selv pga familierabattene. Bestill togbilletter med en gang dere er påmeldt turen. Da kan det hende dere får miniprisbilletter også.

Det lønner seg å reise kollektivt t/r denne turen, siden vi ikke starter og slutter på samme sted. Dersom man likevel ønsker å reise med bil er det mulig å sette bilen på Hjerkinn, og bli med toget fra Kongsvold til Hjerkinn på vei hjem igjen. Det er avgiftsparkering på Hjerkinn.


Kart

Turkart Snøhetta 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur.

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Kikkerter for å se etter moskusene
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose/lett sovepose. Det er dyner og puter i alle sengene, men ikke sengetøy.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

 

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

 

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for er tilrettelegging og gjennomføring av tur og aktiviteter og at det er foresatte som til en hver tid har ansvar for sine barn.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

I moskusens fotspor på Dovre (fra 8 år)

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur og her er det stor sjanse for å se moskus! Denne okselignende skapningen med lang, brun pels og store horn. Forhåpentligvis kommer vi på ...

Kontaktinformasjon:

 • Barnas Turlag Oslo og Omegn v/Tursenteret
 • Tlf. +47 22 82 28 00
 • E-post: turinfo@dntoslo.no