Turtips

Med Snøheim som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom området. Her er noen av våre anbefalte turer. Du finner flere turforslag på UT.no

Guidede turer

Snøheim er et naturlig og fantastisk utgangspunkt for ulike guidede turer. Det er alt fra krevende topptyrer til roligere og kortere turer med innblikk i den ville natur. Vi er jo midt i Moskusens rike med store muligheter for å få sett dette praktfulle dyret på god avstand. Snøheim samarbeider med «Dovreguiden» som er kvalifiserte turguide som kan ta dere med på de fleste turer hvor det ikke kreves sikringsutstyr.

Ta kontakt med hytta Dovreguiden for nærmere informasjon og avtale om guiding.

Toppturer

Fra Snøheim når du hele 10 topper over 2000 meter, og til noen av disse trenger du sikringsutstyr. Dette gjelder spesielt Store Langvasstind og Larstind. Snøheim samarbeider med «Fjellsentralen» som har kvalifiserte tindeveiledere som kan ta deg med til toppene eller over Snøhettatraversen fra Stortoppen til Vestoppen.  

Ta kontakt med Fjellsentralen for nærmere informasjon og avtaler om føring.

Snøhetta foto.
Snøhetta foto. Foto: Per Roger Lauritzen

Topptur til Snøhetta 

En flott tur til Dovrefjells høyeste punkt.
​​​​​​​

Se kart og mer info på UT.no

Velshetta
Velshetta Foto: Ukjent

Veslehetta

2 timer
​​​​​​​Enkel tur som passer for barn som ikke kommer helt opp til stortoppen.

Se kart og mer info på UT.no