Klassikeren Snøhetta på Dovrefjell (18-30 år)

Fellestur

Fra dato
1. august kl. 12:30
Til dato
4. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Ungtur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hyttetilhytte, Fjelltur, Topptur, Ungdom
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung , Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
13380
Dette arrangementet er over!

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Snøhetta ble lenge antatt å være Norges høyeste topp, og spiller en vesentlig rolle i nasjonalromantikkens ideologi om fjellnorge. "Enige og tro til Dovre faller", det kjente sitatet fra grunnlovens fedre på Eidsvold, vitner om dette. Når du kommer for første gang inn mot giganten som ligger så alene, spesielt om du kommer fra Snøheim, fortstår du hvorfor Snøhetta har fått en så spesiell plass i bildet av fjellnorge. 

På denne turen overnatter vi på de flotte DNT-hyttene Snøheim og selvbetjeningshytta Reinheim. Er vi heldige kan vi kanskje få øye på både moskus, villrein, fjellrev og ørn.

Bli med oss og utforsk det historiske landskapet på Dovre i moskusens rike.

Program

Dag 1 Ankomst Snøheim (1468 moh)

Vi møtes på Hjerkinnhus/Norsk villreinssenter kl. 12.30. Her i fra tar vi buss kl. 13.00 til Snøheim. Fremme på Snøheim fordeler vi oss på rom og gjør oss klar til å gå en tur til Heimaste Svånåkollen (1497 moh) eller Innaste Svånåkollen (1542 moh). Etter tur spiser vi en 3-retters middag før vi samles i peisstua. 

Dag 2 Topptur til Snøhetta (2286 moh) og videre til Reinheim (selvbetjent, 1340 moh) ca 12 km/ 6 timer

I dag er det klassikeren Snøhetta som er dagens topp. Vi prøver å unngå de største folkemassene ved å stå opp tidlig, spise en god frokost og komme oss ut på tur. Husk å smøre en god niste som du kan nyte til den fantastiske utsikten over fjellmassivene vi får på toppen. Stien er T-merket helt til topps. Vi går samme vei ned ca 2 km før vi tar stien som fører oss til Reinheim. Her finner vi oss til rette på hytta og tryller frem en deilig 3-retters middag av det vi finner på selvbetjeningslageret. 

Dag 3 Turdag 

Vi lager oss en god frokost og smører niste til dagens topptur. Reinheim ligger i Stroplsjødalen og er et fint utgangspunkt for flere topper. Blant annet Skardkollen (1700 moh), Gampkollen (1550 moh) og Harekollen (1707 moh). Vi velger topp ut i fra gruppas form, vær og vindforhold. På kvelden kokkelerer vi frem nok en 3-retters middag før vi samles foran peisen. 

Dag 4 Reinheim - Kongsvoll (900moh) ca 15 km/4 timer - Oslo

Etter frokost og smøring av niste, vasker vi oss ut av Reinheim og vender nesen mot Kongsvoll og hjemreise med tog til Oslo. Den vakre dalen Stroplesjødalen ligger foran oss denne dagen. Kankje vi får øye på moskus eller villrein? Vi er nede på Kongsvoll innen kl 17.00.  

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 3100,-. fra/til Hjerkinn stasjon
Kr. 2100,- fra/til Hjerkinn stasjon for 18 - 26 år (husk å huke av frifondrabatt ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Ikke-inkludert: Togreise og buss. Dette står du selv ansvarligfor å fikse. 

Turpakken inkluderer: Overnatting (i medbrakt lakenpose), turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Snøheim: Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta.

Reinheim: Deltakerne bor på sovesal i egen lakenpose eller sovepose. 

Les mer om hyttene herSnøheim og Reinheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Ta med nødvendig spesialkost ved overnatting på Reinheim. Vi kan ikke garantere allergifri mat på proviantlageret.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 

Tog fra Oslo kl 08.02 til Hjerkinn stasjon.

Skyttelbuss fra Hjerkinnhus kl 13.00 til Snøheim forhåndsbookes her.

Tog fra Kongsvoll kl 17.32 til Oslo.

Husk å bestille biletter til togreise og skyttelbuss i god til før turstart.

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:

Via Gudbrandsdalen via Dovre til Hjerkinn stasjon. Parkering ved stasjonen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Snøhetta  1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose eler lakenpose kan benyttes på Reinheim.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Klassikeren Snøhetta på Dovrefjell (18-30 år)

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Snøhetta ble lenge antatt å være Norges høyeste topp, og spiller en vesentlig ...

Kontaktinformasjon: